TIMO HARAKKA: AJATUS JA ASENNE Tasa-arvoinen talous. Uusiutuva Suomi. Parempi maailma.

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen leikkaukset

Perussuomalaiset ovat heikentäneet hyvinvointivaltiota – eivät maahanmuuttajat

Viimeiset mielipidemittaukset ennen sunnuntain eduskuntavaaleja näyttävät perussuomalaisten nostaneen kannatustaan rutkasti. Eikä siinä mitään, vapaassa maassa voi vapaasti äänestää haluamiaan puolueita.

Jonkinlaisesta protestista on kyse. Se on hahmottunut, kun on itse jo monta kuukautta tavannut vaalikentillä valtavan määrän ihmisiä.

EU kasvattaa budjettiaan ja Suomen maksuja. Suomen innovaatiot kärsivät.

Huolimatta Britannian lähdöstä ja EU:n kutistumisesta EU aikoo kasvattaa budjettiaan vuosille 2021-2027. Suomelle langennee melkoinen lisälasku vaikka Suomen hallitus on toista yrittänyt vakuuttaa. Pääministeri Sipilä selvästi jo valmistelee kansalaisia hyväksymään lompakkojensa avaamista. Vastoin aiempia hallituksen puheita Sipilä otti komission ehdotukseen positiivisen kannan todeten Suomen vaatimuksia jo otetun huomioon. Sen sijaan Ruotsi tuomitsi komission aikeet selvin sanoin.

Lakkoon - kylmäsydämistä hallitusta vastaan!

Tämän kuun 28. pnä Helsingin yliopisto menee lakkoon.

Työtaistelutoimena lakko ei horjuta yhteiskuntarauhaa mutta symbolisesti se merkitsee paljon.

Työnantajaa täytyy onnitella; on yleensä ihme, että tietotyöläiset saadaan lakkoon. Yliopistolaiset ovat aika lullukkaväkeä eivätkä yleensä häiritse ketään oman kuplansa ulkopuolelta. Vähän niin kuin Sari Sairaanhoitajat – tämä väki uskoo neuvottelun, sopimisen ja sovun voimaan.

Syytä mielenilmaisuun kuitenkin on. Meille on tarjottu 1,34% ja muille 3,2%.

Hallituksen kipeät leikkaukset eivät koske poliitikkoja

2012 Helsingin Sanomat uutisoi, että Suomessa maksetaan puoluetukea toiseksi eniten koko Euroopassa: noin 12,25 euroa äänestäjää kohden, kun kaikkien EU-maiden keskiarvo oli 3,72. Artikkeli on toki vanha mutta ainakaan Suomen puoluetukien määrä ei juuri ole tästä laskenut; MTV uutisoi, että viime vuonna puoluetukea myönnettiin vajaat 30 miljoonaa euroa. Pikkurahoja valtion budjetissa joku sanoo, mutta vaikutuksia on muitakin kuin vain rahanmeno. 

Kilpailukyky komedia

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen laski lomarahojen 30%:n leikkauksen todellisen vaikutuksen ottaen huomioon samalla tehdyt verotuksen ja sosiaalivakuutusmaksujen kevennykset. Tulos oli, että esimerkiksi julkisen puolen palkansaaja, joka tienaa 3000€ kuukaudessa, menettää tosiasiallisesti lomarahojen leikkauksessa n yhden euron! Toistan: yhden euron.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/muutama-euro-vai-400-euroa-e...

Mitä hallitus on tehnyt vuonna 2016?

Joulu on juhlittu, olen ollut välipäivät Muuramessa partion merkeissä ja tänään on vuoden toiseksi viimeinen päivä. Nyt siis on hyvä aika tehdä katsaus menneeseen vuoteen:
 

Kaikki opiskelu aikuisiällä mahdolliseksi työn ohessa

Hallitus toi opiskelijat yleisen asumistuen piiriin, joka hyödytti monia ja siirsi pienemmän joukon puolison elätettäviksi. Tai sitten elätettävien on käytävä töissä. Nuorten terveystilastoista näkee, että eihän siitä mitään tule. Moni tippuu kelkasta yrittäessään yhdistää täyspäiväisen opiskelun osa-aikatyöhön. Itsestäni olen huomannut, että opiskelumotivaatio kärsii valtavasti työsuhteista. Sitä alkaa herkästi ajattelemaan, että ”kyllähän ne työnantajat nyt varmasti arvostaa minun työhistoriaani enemmän, kuin arvosanoja”.

 

Elääkö vanhus vain maksaakseen laskuja?

Olen tänään koko päivän kuunnellut/nähnyt/lukenut vanhustenhoidosta käytävää keskustelua eri medioissa. Se on lohdutonta kuunneltavaa. Vasemmiston kensanedustajat ovat ottaneet haasteen vastaan ja luvanneet mennä vanhustenhoitoon yhden työvuoron ajaksi. missä ne muut kansanedudtaja luuhaavat? Eikö kantti kestä? Vaikka eipä se välttämättä vie asiaa yhtään eteen päin. Onhan noita toimittajiakin nähty kokeilemassa elämistä mini-tuloilla yms. mutta sinne ne hetken kokemukset haihtuvat, kun taas normi rahat on käytössä!

Kun rahalla saa ja hevosella pääsee

 

Kevät on rankkaa aikaa, ja paljon muutoksia tapahtuu. Aurinko paistaa korkeammalta, valo lisääntyy, kukat kukkivat ja luonto herää. Myös poliittisesti paljon uusi asioita tapahtuu, ja ne eivät ehkä ole niin hyviä, kuin edeltävät muutokset. 

Hallitus päätti kuin päättikin kehitysriihessään, että köyhät voivat mennä kyykkyyn ja pedata polkua varakkaimmille ihmisille.


Leikkauksista pääsevät maistamaan ne, joilla ei alunalkaeenkaan tilanne ole ollut ruusuilla tanssimista.

Mielenosoituksia vailla mieltä


Hallitus on pettänyt eräät lupauksensa ja tekee monien mielestä väärää leikkauspolitiikkaa. Tyytymättömiä on paljon. Niinpä ei ole ihme, että mielenosoituksiakin syntyy.
Yksi on tulossa someilmoittelun mukaan 6.5.:
https://www.facebook.com/events/805561256252289/?active_tab=posts


Veikka Lahtinen on jo ansiokkaasti kirjoittanut, mikä tässä mättää:
https://lahtinenveikka.wordpress.com/2016/04/07/moni-mielenosoitus-paalt...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä